Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje BOKSS Ptuj - Ptujski piceki

Olga Mikulec, Ptuj 1, Plemeniti fazan 15.03.2016
"Sem mar jaz varuh svojega brata" - Zimovanje BOKSS PTUJ - PTUJSKI PICEKI v koči križniškega reda blizu Velike nedelje od 26. do 28. 3. 2016.
Naše zimovanje (Avtor: Jože - Srčni fazan)

»Sem mar jaz varuh svojega brata?«

Takšen je bil naslov letošnjega zimovanja Bratovščine odraslih skavtov Ptujski piceki Ptuj. Zimovali smo v koči križniškega reda blizu Velike nedelje in sicer od 26. do 28.2.2016.

V petek zvečer, ko smo prispeli na naš cilj, smo najprej pripravili kurjavo, zakurili v starem dobrem štedilniku in si pripravili večerjo. Vodstvo nam je predstavilo zimovanje, nato pa smo se preprosto družili.

Sobota je bila namenjena izhodu proti Podgorcem. Jože in Jani sta pripravila izziv s poudarkom na viteštvu – križnikih in dogodkih iz zgodovine in iz okolice kraja, kjer smo bili. Ker nas je razganjalo od tekmovalnosti, smo se razdelili v dve skupini: v križnike in Ogre, ki so se dejansko spopadali v teh krajih. Na kar dolgi poti smo se pomerili v orientaciji, metanju kopja, v izdelavi katapulta, signalizaciji ... vmes smo sklenili premirje in si skupaj pripravili kosilo na ognju. Po koncu bojev smo vsi dobili povelje, da se pridružimo križnikom in pred vrati križniške utrdbe smo bili povzdignjeni v viteze.

Sledilo je tisto, kar naša bratovščina vedno najbolj čaka. To je duhovni del zimovanja, ki ga pripravi br. Milan. V gradivu, ki nam ga je razdelil, je pravzaprav prišel na plan naslov našega zimovanja. Pred nas so bila postavljena vprašanja iz B.P.-jevega pisma o dolžnostih do Boga, iz viteškega kodeksa, iz svetopisemskega odlomka o Kajnu in Abelu, o odnosih v bratovščini … S temi vprašanji smo se odpravili vsak v svojo puščavo, svoja razmišljanja pa potem podelili med sabo pri sv. maši.

Tako kot vsako leto se je br.Milan tudi letos potrudil in nam med našo puščavo pripravil tradicionalno večerjo.

Večer smo namenili družabnim igram in pogovoru, na koncu pa ga zaključili, tako kot vsakega, z večernicami.

Nedelja je minila v izdelavi simbola zimovanja - na viteški ščit smo si narisali vsak svoj viteški simbol, sv. maše, kosila, pospravljanja in seveda preverbe.

Na koncu naj rečem: »Hvala vodstvu bratovščine za odlično pripravljen program, hvala vsem, da smo bili spet skupaj!«

Olga Plemeniti fazan

Fotogalerija
13 slik
Naše zimovanje
Program zimovanja
Priprava kurjave
Druženje
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.