Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Zdaj gre pa (skoraj) zares!

Ester AAČ 13.10.2008
Težko je pisati O LUČI MIRU IZ BETLEHEMA v sončnem oktobrskem popoldnevu. Ne težko, ampak malo neobičajno. Luč prihaja v decembru, v belino in mraz, v dolge zimske večere, v adventno pričakovanje, v predpraznični čas…
skupinska v cerkvi sv.Vida skupinska v cerkvi sv.Vida (Avtor: Paolo Modotti MASCHI CORMONS)
Ampak priprave so se že začele in skavti iz regije ALPE-ADRIA so se že zbrali na delovnem sestanku na Reki. Zakaj prav na Reki? Zato, ker letos mednarodno odraslo-skavtsko srečanje ob izmenjavi LUČI MIRU IZ BETLEHEMA pripravljajo (prvič!) hrvaški odrasli skavti in to častno dolžnost je prevzela bratovščina sv.Vida iz Reke. Zgodilo se bo v soboto, 20.12.2008. Vse informacije sledijo.

Po uspelem srečanju na VRATIMA JADRANA so se skavti odpeljali do Reške katedrale, kjer jih je sprejel mnsg. Linić, jim zaželel dobrodošlico na Reki in pokazal katedralo. Sledilo je kosilo v skavtski hiši v Driveniku nad Rijeko. Odlično kosilo so pripravile skavtinje sv.Vida. Potem je sledilo delovno srečanje, dogovori o izmenjavi LMB in ALPE-ADRIA planiranje za naprej. Ivan in njegova bratovščina je v čuvanje dobila BiPi-jevo palico – priznanje za AA sodelovanje. Kratko, vendar zelo delovno srečanje se je zaključilo sredi popoldneva.

Prihajajo vabila na srečanja, tabore, potovalne tabore, vinsko trgatev, investituro, … in vsi tisti, ki se še niste priključili veliki AA skavtski družini, imate idealno priložnost, da pridete 20.12.2008 na Reko in da skavtsko prijateljstvo utrjujete in dograjujete tudi v prihodnjih letih.
Fotogalerija
10 slik
skupinska v cerkvi sv.Vida
še enkrat ponosni AA Ivan
delovno AA srečanje
notranjost cerkve
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.