Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Vroč svet ZBOKSS se je končal s 100% zaupnico izvršnemu odboru

Dunja Kovačič, Modri čuk 18.03.2009
Odrasle skavtinje in skavte je najbrž tako kot mene, na poti do Cerknega, očaral razgibani svet Cerkljanskega, ki so ga skozi dolga stoletja tako skrivnostno oblikovale narava in pridne človeške roke. V nedeljo, 15. marca 2009 smo imeli v Cerknem letošnji svet ZBOKSS.
Svet ZBOKSS 2009 Svet ZBOKSS 2009 (Avtor: Matjaž Maležič)
Po maši v cerkvi sv. Ane ob sodelovanju skavtov, se je na osnovni šoli Cerkno z duhovitim kulturnim utrinkom gostiteljev, s pozdravi načelnice Katje Anžič in gostov ter duhovno mislijo br. Primoža Kovača pričel svet.

Po izvolitvi delovnih organov sveta in ugotovitvi sklepčnosti, obravnavi in sprejemu poslovnika o delovanju sveta, sprejemu dnevnega reda in pregledu zapisnika sveta iz Kranja, so sledila poročila in predstavitev predloga o glasovanju o zaupnici IO ZBOKSS.

Z rahlo zamudo je odmoru za kosilo sledil drugi del seje, ki se je pričel z razpravo o poročilu častnega razsodišča in o predlogu glasovanja o zaupnici IO ZBOKSS.
Kljub zelo naelektrenemu ozračju se je seja prelevila v zaključno fazo s stoodstotno potrditvijo zaupnice IO ZBOKSS ter razpravo in potrditvijo poročil.

Najlepše radi prihranimo za konec. Pohvaljene so bile bratovščina Kranj za dobro organizacijo lanskega sveta ZBOKSS in bratovščini Mozirje in Velenje za dobro organizacijo začetka skavtskega leta v Matkovem kotu. Za prizadevno služenje na Jamboreeju so pohvalo prejeli Milan Anžič, Anton Lampret in Ivan Hrastnik.

Ob slovesu so se roke vseh prisotnih prepletle in zaslišala se je pesem »Mi se imamo radi«. Lepo, toda… Se vedno zavedamo, kaj vse nam sporočata besedici »rad imeti«?
Fotogalerija
8 slik
Svet ZBOKSS 2009
Svet ZBOKSS 2009
Svet ZBOKSS 2009
Svet ZBOKSS 2009
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.