Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Svet temeljito organizacijsko spremenil ZBOKSS

Matjaž Maležič - Pozorni medved 06.04.2008
V Kranju so se na letnem zasedanju Sveta ZBOKSS sestali delegati in drugi odrasli skavti. Razpravljali so o nekaterih spremembah pri vključevanju v zvezo in delu za naslednje leto.
Br. Primož Kovač prejema priznanje Br. Primož Kovač prejema priznanje (Avtor: Matjaž Maležič - PM)
V soboto, 5. aprila 2008, je v dobri organizaciji bratovščine Kranj potekal Svet ZBOKSS. Na začetku so gostitelji udeležence presenetili z ogledom podzemne znamenitosti Kranja, potem pa so se zbrali v župnišču, kjer so nadaljevali z uradnim delom.

Po uvodnem pozdravu in formalnostih je Svet potrdil za poverjenika za mednarodne odnose Marjana Peteha iz bratovščine Dolenja vas - Ribnica. Načelnica Katja Anžič je predstavila delo in načrte IO ZBOKSS ter spodbudila člane bratovščin k sodelovanju pri uresničevanju zadanih nalog. Sledila so poročila o delu vsakega člana IO-ja. Vsa poročila so bila s strani delegatov sprejeta.

Delo se je nadaljevalo s predstavitvijo preoblikovanja organizacijske strukture ZBOKSS in smernicah združevanja odraslih skavtov v ZBOKSS. Svet je sprejel temeljite spremembe v smeri zmanjševanja birokratskih ovir pri povezovanju bratovščin v ZBOKSS.

Po kosilu je so se delegati v skupinah odpravili na krajšo, poučno in adrenalinsko orientacijo po kanjonu Kokre in Kranju.
Popoldne se je zasedanje nadaljevalo z razpravo o predlaganih spremembah. Svet je sprejel več sklepov, pomembnih pri odpiranju poti za vključevanje v odrasloskavtsko gibanje vsem tistim, ki jim je organiziranje v društvo morda breme in zavora pri aktivnem vključevanju v ZBOKSS.

Za novo poverjenico za program je bila izvoljena Janica Hrastnik iz bratovščine Mozirje.

V okviru Sveta je bila tudi predstavitev največjega projekta v zgodovini slovenskega skavtstva Jamboree 2008, ki ga je delegatom nazorno razložil predstavnik ZSKSS Žiga Kovačič.
Sledila je še podelitev priznanj posameznikom in bratovščinam za delo v preteklem letu. Priznanje je dobila tudi ekipa Skavt-neta: Mare Škufca, Gašper Furman, Matej Balantič in Aleš Čerin za postavitev in vzdrževanje spletne strani odraslih skavtov.

Svet Zveze se je zaključil s sv. mašo v župnijski cerkvi sv. Kancijana in z zaključnim krogom.
Fotogalerija
16 slik
Br. Primož Kovač prejema priznanje
Uvod
Zbranost
Pri maši
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.