Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Spletni seminar: Skavti 2.0 - wiki kot orodje za sodelovanje

Aleš Čerin 22.01.2008
Vsi poznamo Wikipedijo, največjo enciklopedija kajne? Kaj če bi to odlično orodje, ki se uporablja pri izdelavi Wikipedije uporabili tudi skavtinje in skavti pri načrtovanju naših aktivnosti, pri skupnem ustvarjanju dragocenih gradiv ali pa samo uporabi teh gradiv na naših srečanjih? Spletni seminar na to temo bo 25. januarja od 18 do 20h. Za ZBOKSS in ZSKSS.
ZBOKSS Wiki ZBOKSS Wiki (Avtor: Aleš Čerin)
Odrasle skavtinje in skavti smo postavili ZBOKSS Wiki http://zbokss.wikispaces.com na katerem ustvarjamo "Priročnik za odrasle skavtinje in skavte". V uporabo in dopolnjevanje smo objavili tudi "Duhovno podobo odraslega skavta" br. Primoža Kovača. V prihodnje želimo, da bi ZBOKSS Wiki postal center naše ustvarjalnosti. Seveda pa okolje wiki nudi tudi druge možnosti uporabe.

Kako pa ustvarjati v wiki okolju? Enostavno! Pa vendar je za to potrebno nekaj malega znanja in spretnosti. Tega in še mnogo drugega se bomo naučili na spletnem seminarju. Prvi seminar bo v petek, 25. januarja od 18 do 20 ure. Vabljeni vsi člani ZBOKSS in ZSKSS, ki jih ustvarjanje ali uporaba wiki zanima.

Seminar bo potekal »v živo« preko interneta. Za to potrebujete:
-dostop do Skype (naloži na: http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/) + slušalke z mikrofonom,
-prijavo na ZBOKSS Wiki, ki bo naše učno okolje (pojdi na: http://zbokss.wikispaces.com)
-2 uri časa za delo na internetu.

Prijave (pošlji: ime in priimek, e-naslov, telefon, Skype uporabniško ime) na ales.cerin@skavt.net ali na Skype: alescerin ali na 041 789 188.

Naenkrat bomo izobraževali samo 4 uporabnike.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.