Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

Šentjurski skavti postavili žive jaslice

Patricija Virtič 30.12.2007
Bratovščina odraslih skavtov Šentjur je v sodelovanju z volčičema Kristjanom in Robijem letos prvič postavila žive jaslice.
žive jaslice žive jaslice (Avtor: Peter Cerkvenik, Jože Šolinc)
Jaslice so postavili na božični večer pred cerkev Svetega Jurija v Šentjurju. »Ideja se je rodila kakšen mesec prej, intenzivne priprave so stekle štirinajst dni pred Božičem. Najbolj intenzivno smo se pripravljali v zadnjem tednu,« je povedala Jadranka Škornik, voditeljica Bratovščine Šentjur. Žive jaslice so bile sestavljene iz pastirjev, Marije, Jožefa in živega Jezusa, ki ga je odlično odigrala šestmesečna Monika. Sodelovala sta tudi kozliček in osel. Ljudstvo, ki se je grelo ob ognju, je prepevalo božične pesmi.

Žive jaslice so bile presenečenje po otroški polnočnici. »Jaslice smo pripravili predvsem za otroke, saj so si tako bolje predstavljali, kako je izgledalo,« pojasni Jadranka. Žive jaslice so bile dobre sprejete, obiskovalcev je bilo veliko, najbolj pa so bili navdušeni otroci, saj so lahko živali tudi pobožali.

Bratovščina Šentjur je poleg jaslic v letošnjem božičnem času pripravila tudi druge aktivnosti.

Na Štefanovo je župnik Vinko Čonč blagoslovil vodo in sol, bratovščina pa je pripravila 1300 posodic za blagoslovljeno vodo. Odrasli skavti so jo brezplačno delili pri svetih mašah.

Pred njimi je tudi Trikraljevska akcija. »Letos bomo ponovno koledovali. Trije kralji, ki jih bosta spremljala angel in pastir, bodo obiskovali domove Šentjurja in okolice.« Ob prepevanju pesmi in obujanju drugih koledniških običajev, bodo zbirali denar za misijone. »Letos imamo prvič dve ekipi. Otroško sestavljajo veroukarji pod vodstvom katehistinje Sabine, starejšo skupino pa sestavlja bratovščina: Cilka, Franci, Marjan, Sabina in jaz,« pove Jadranka. Koledniki bodo v novih kostumih, pripravljenih posebno za to priložnost, domove obiskovali med tretjim in petim januarjem.
Fotogalerija
8 slik
žive jaslice
žive jaslice
žive jaslice
žive jaslice
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.