Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Pomoč skavtskemu prijatelju

Judita Tratnik Kač, Preudarna volkulja 28.05.2013
Našega skavtskega prijatelja je že pred nekaj meseci doletela težka bolezen, zato smo njegovi prijatelji prejšnjo soboto priskočili na pomoč njegovim ostarelim staršem pri spravilu drv. Dež ni preprečil naše vneme in na koncu smo bili vsi utrujeni, vendar zadovoljni z opravljenim delom.
V hrib jih je poprijelo več (Avtor: JUdita tratnik Kač)

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol, se nasmehne in pravi:
"Že samo za ta trenutek je bilo vredno ustvariti svet!"  (Talmud)

V  naši bratovščini Celjskih zverinic smo se odločili od besed preiti k dejanjem. Nas prijatelj Iztok je že od konca februarja v bolnici in vsi upamo, da se bo kmalu pozdravil. Medtem pa delo na njegovi domačiji stoji, njegova starša, tudi precej bolehna, pa uspeta opraviti le najnujnejše. Zato smo se v bratovščini odločili za delovno akcijo spravila drv. Zaradi ledoloma v lanskem letu, je v bližnjem gozdu precej dreves podrtih. Iztok jih je sam še uspel razžagati na manjše dele, ne pa tudi izvleči in oklestiti in spraviti domov. To smo storili mi.
Na načrtovani dan je deževalo in tudi vremenska napoved ni bila nič kaj obetavna. Vseeno smo se odpravili na pot v upanju, da bomo lahko kaj naredili. Res se je razvedrilo in opoldne je celo posijalo sonce. Tako sta dva  z motorkama žagala debla na še manjše dele, ostali pa smo klestili veje,  vlačili in nosili kose debel na ravnino in jih nato nalagali na manjšo prikolico, s katero so drva odpeljali na domačijo. Popoldne je spet začelo močno deževati, zato dela nismo uspeli dokončati. Vseeno pa smo bili zadovoljni z opravljenim delom in prijetno utrujeni v zavesti, da smo storili nekaj dobrega.

Fotogalerija
11 slik
Takole je bilo v gozdu
Pri okrepčilu
Uspeh našega dela
Debla do bila kar težka
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.