Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Namesto tečaja pohodništva - pohod (FOTO)

1
Ludvik Veber - BOKSS Kranj 23.01.2012
Tečaj spoznavanja pohodništva v zimskih razmerah v okviru v skavtske akademije razpisan. Pa se zgodi, da sredi januarja na Ljubelju ni dovolj snega. Po posvetu z prijatelji GRS-ja sledi odpoved. Učenje pohodništva spremenimo v pohod v isto smer: Ljubelj - Zelenica - Triangel in nazaj.
Martinčkanje na vrhu Triangla (1704m) (Avtor: Matjaž Maležič - Pozorni medved)

Dobili smo se v prelepem vremenu na Ljubelju. V petek popoldan je gore pobelilo nekaj snega, bi rekli, da je skoraj kičasto, pa ni, se zgodi! Uvodni govor, molitev, nato proti cilju na goro. Smeha polno, kar nekaj strmine. Ali bi obrnili...? Nikakor! Prehitevajo nas turni smučarji, spodbuda na spodbudo in se nam pokaže koča. Naše kožne pore primerno odprte, mi pa kar mimo koče navzgor na vrh Triangla.

Na štartu smo imeli sonce, nekje na polovici visoka oblačnost in na 1705 m na vrhu nas zopet razveseli nebeško sonce. Pogledi fantastični. Super!

Prava pavza po spustu v koči. Malica, okrepčilo, prešerno razpoloženje in Nežkin god.
Tudi domov je potrebni iti. Sestop, nekateri po riti, drugi z glavo naprej. Pohodne palice za ravnotežje so dobrodošle...

Na parkirišču smeh, vtisi. Za zaključek obljuba, da zadevo ponovimo. Družili smo se: Matjaž Maležič, Miro Pivar, Toni Rozman, Nežka in Marjan Žerovnik, Mojca in Luka Mekuč, Marijan Božeglav, žena Irena in moja malenkost Ludvik.

Več fotografij Matjaža Maležiča

Fotogalerija
35 slik
Sončni vzhod na Ljubelju - šele malo pred deveto uro.
Ožarjeni  vrhovi na Begunjščici
Začetni krog
Spodnji del zeleniškega smučišča
+32

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.