Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Kovanje načrtov o prihodnosti odraslih skavtov v Škofji Loki

Katja Rutar – Leteča Lastovka 12.03.2006
Na isti dan (v soboto 11. marca), kot so v slovenski prestolnici zasedali delagati sveta ZSKSS, je kakšnih dvajset kilometrov severo-zahodno sestankovala tudi pedeseterica predstavnikov bratovščin odraslih skavtov iz različnih koncev Slovenije. Na srečanju je bilo – tudi kot posledica srečanja med vodstvi obeh organizacij par dni prej – veliko besed izrečenih ravno o sodelovanju mladinske in odrasloskavtske organizacije ter o skupnem utiranju poti v prihodnost.
Načelnik ZBOKSS Martin Kač Načelnik ZBOKSS Martin Kač (Avtor: Aleš čerin)
Misel "Dogovorimo se med seboj, mi in ti!" (1 Mz, 26, 28), ki smo jo slišali v berilu pri maši ob zaključku petega sveta zveze Odraslih skavotv Slovenije v škofjeloški Stari Loki, je bila zelo primeren povzetek dogajanja tega dne.

Na isti dan (v soboto 11. marca), kot so v slovenski prestolnici zasedali delagati sveta ZSKSS, je kakšnih dvajset kilometrov severo-zahodno sestankovala tudi pedeseterica predstavnikov bratovščin odraslih skavtov iz različnih koncev Slovenije. Na srečanju je bilo – tudi kot posledica srečanja med vodstvi obeh organizacij par dni prej – veliko besed izrečenih ravno o sodelovanju mladinske in odrasloskavtske organizacije ter o skupnem utiranju poti v prihodnost. Poleg tega so poverjeniki predstavili svoje delo v preteklem letu in razkrili načrte za nadaljnje delo. Delegati pa smo jim poskušali biti v pomoč pri načrtovanju z izkušnjami z delom v bratovščinah.

Duhovni asistent gostiteljskih skavtov nas je spomnil, kako primerno je poimenovanje naših skupin z imenom bratovščine, saj je to oznaka za skupnosti med seboj tesno povezanih ljudi, ki so drug drugemu vedno pripravljeni pomagati, in ki morajo biti svetel zgled tudi za okolico, v kateri živijo. Skupaj smo potem iskali načine za uresničevanje vseh naših poslanstev.

Del dneva smo posvetili tudi spoznavanju bogate zgodovine srednjeveške škofovske rezidence ob sotočju selške in poljanske Sore.
Fotogalerija
5 slik
Načelnik ZBOKSS Martin Kač
Sprotno nstajenje zapisnika
Primož med duhovno mislijo - pomen vsebine pred obliko
Borut predstavnik gostiteljev - hvala bratovščini iz Škofje Loke
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.