Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Izobraževanje "Tudi jaz zmorem voditi!" je lepo uspelo

Tone Lesnik 16.11.2006
Veliko naših članov želi voditi in izboljšati voditeljske sposobnosti. Kar 68 se nas je zbralo na izobraževanju, ...
(Avtor: Tone Lesnik)
... in to kar iz 15 bratovščin. Namen izobraževanja je bil vzpodbuditi odrasle skavtinje in skavte k odgovornemu prevzemanju vodenja v različnih situacijah odraslega skavtstva.

Delavnico, ki je obsegala predavanja in praktično delo v skupinah sta vodila Aleš Čerin in Tone Lesnik. Udeleženci so spoznavali 3 vloge voditelja: delo (ustvarjanje – kar delamo, upravljanje – odnos do virov, vizija – kam gremo), voditeljski lik Antona Martina Slomška, prispevali so svoje izkušnje pri vodenju in izrazili potrebe, ki jih vidijo pri razvoju voditeljstva. Praktično so se preizkusili v veščini poverjanja nalog.

Duhovni višek je bila sveta maša, ki jo je daroval celjski škof dr. Anton Stres. Njegove besede v pridigi: »V življenju ni tako važno kakšne uspehe smo dosegli v karieri in materialih dobrinah ampak kakšni ljudje smo ob tem postali« so zelo povezane z vlogo voditelja, njegovo osebno rastjo in vzgojnim poslanstvom.

Srečanje je prevevalo prijetno vzdušje, ki ga je napolnjeval pravi skavtski duh. Zato ni manjkalo smeha in živahnih pogovorov. V refliksiji ob zaključku so udeleženci izrazili zadovoljstvo in si zaželeli še več takih srečanj.

Organizacijo izobraževalnega dne je vzorno opravila bratovščina Šentjur. Njihova gostoljubnost in prisrčna pozornost nam bosta ostali v spominu in nas vzpodbujali na skavtski poti skozi življenje.
Fotogalerija
6 slik
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.