Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Fužinska skavtska družina na zimovanju

Ester AAČ 22.02.2008
»Starši« smo si vzeli prosto, »otroci« so začeli počitnice, zato se je fužinska skavtska družina odpravila na zimovanje. Mama Mija je napisala prijazno povabilo in sestavila program in v petek popoldne smo se odpeljali proti Ljubelju.
zimovanje 2008 zimovanje 2008 (Avtor: Tone Čepeljnik)
Oaza miru nas je sprejela topla in prijazna. Otroški živžav je napovedoval, da bo bolj malo miru in da bomo imeli vikend poln otroškega smeha. Mlade družine s kopico otrok so pomladile tudi nas in nas vrnile v čas našega otroštva v prva leta naših zakonov z malimi otroci.

Začeli smo kot družina, se pri večerji usedli za skupno mizo, zmolili, si po večerji pripovedovali spomine iz svojega otroštva, brali uganke in se nasmejali zgodbam našega najmanjšega, Milana.

Petek je bil dan za delo. Povečana družina je šla dopoldne na potep v čudovit dan, potem pa sedla k delu: izdelovali smo voščilnice za velikonočne praznike. Prodajali jih bomo v naši župniji in denar porabili za dobrodelne namene. Po kosilu je najmanjši s starši šel na Zelenico, večji otroci pa smo se po zaledeneli cesti odpravili kar sami na stari Ljubelj. Doma nas je pričakaj topel čaj in pecivo.

Po večerji, pri kateri sta se nam pridružila še dva otroka, ki sta cel dan imela opravke v Ljubljani, smo Milančku za njegov rojstni dan zapeli pesmico, on pa je upihnil 6… svečk na svoji torti. Po večerji smo spet pridno delali in se razšli po večerni molitvi.

V nedeljo je družina vstala bolj pozno in izkoristila lep dan za potep po okoliških hribih. Otroci smo se pometali v sneg, pridružila se nam je tudi mama, ki sploh ni nič sitnarila in nam je dovolila, da zganjamo norčije. Skupaj smo šli k nedeljski maši in na kosilo in … … vsega lepega je enkrat konec. Škoda, smo rekli, ko smo zapuščali oazo, pridemo pa spet v zeleni pomladi in zlati jeseni. Obljubili smo to prijaznemu osebju v domu in macesnom okrog doma.

Fužinska skavtska družina
Fotogalerija
21 slik
zimovanje 2008
zimovanje 2008
zimovanje 2008
zimovanje 2008
+18

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.