Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Duhovne vaje ZBOKSS: Veselimo se v Gospodu

1
Karmen Kristan - Ustvarjalna ježevka 21.01.2012
Duhovne vaje za odrasle skavte in njihove prijatelje, 3. – 5. februar 2012 v Domu duhovnosti Benedikt, Kančevci. Duhovnih vaj v Kančevcih se vsako leto udeleži približno 60 odraslih skavtov in njihovih prijateljev iz vse Slovenije. Vedno je to lepo in veselo bratsko-sestrsko druženje, ki naše vezi še okrepi in nam da ognja za nove skavtske in druge izzive, da lahko v Njegovi moči živimo odločitev za »biti vedno pripravljen«.
Veselimo se v Gospodu (Avtor: Karmen Kristan (oblikovanje), Fotografije: Matjaž Maležič, Miro Pivar)

Program

Podali se bomo v skrivnosti svet simbolov, z delom v skupinah si bomo podelili dobre prakse pri oblikovanju že obstoječih obredov (skavtske obljube, podelitev skavtskega imena, sprejem novega člana v bratovščino, sklic in razdiranje kroga, bdenje, botrstvo, skavtska maša, praznovanje … ) in jih nadgradili iz poglobljenega znanja.

Zbiranje udeležencev  bo v petek ob 18. uri, konec duhovnih vaj v nedeljo po kosilu.

Veselje v Gospodu

Odrinili bomo na globoko in iskali tiste bisere, ki jih želimo vgrajevati v delovanje naše, velike skavtske družine, da bomo lahko še bolj začutili njeno neprecenljivo vrednost. Veselili se bomo v Gospodu ker je On vir našega veselja in ko si bomo to veselje podelili med seboj, bo to obogatilo srca vsakega izmed nas.

Pridite vsi odrasli skavti, ki želite poglobiti doživljanje naših obredov  in tudi vsi, ki to še niste pa želite pridobiti izkušnjo skavtstva.

Otroci zaželjeni!

S seboj lahko pripeljete tudi otroke. Vsako leto pisana druščina otrok pridoda prav poseben delež našemu druženju in stremljenju k družinskemu skavtstvu.

Služenje dan prej

Vsi, ki želite služiti in pomagati Domu duhovnosti pri oskrbi s kurivom (priprava lesa za predelavo v biomaso) dobrodošli že dan prej. Zaželena  je primerna  obleka za delo v gozdu in tudi kakšno orodje, če ga imate (motorne žage ipd.). Možnost bo tudi za bolj »nežna« dela v domu in okolici.

Prijave

Prijave pošljite br. Primožu Kovaču preko elektronske pošte: primoz.kovac@rkc.si ali pa se prijavite po telefonu: 041 780 109

BI-PI na duhovne vaje!

Kako pridete do Doma duhovnosti?

Klikni za lokacijo.

• Z avtoceste A5 (Maribor – Lendava) pojdite na izvozu za MURSKO SOBOTO (izvoz št. 7).
• Od MURSKE SOBOTE naprej pojdite v smer MORAVSKE TOPLICE do vasi MARTJANCI (4 km).
• Na koncu vasi MARTJANCI zavijete levo v smer PROSENJAKOVCI (tudi turistični smerokaz KANČEVCI Dom duhovnosti Benedikt)
• Na koncu vasi SEBEBORCI (2 km) zopet levo v smer KRIŽEVCI (tudi turistični smerokaz KANČEVCI Dom duhovnosti Benedikt).
• Peljite se skozi vasi ANDREJCI in IVANOVCI. Pri tabli Občina Gornji Petrovci (4 km), peljite naravnost.
• Nadaljujte še 2 km do križišča, pred katerim je znak »prednostna cesta v levo«. Zavijte desno (turistični smerokaz Dom duhovnosti Benedikt), na vrhu klančka je cerkev in za njo je dom.

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.