Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

Cvetna nedelja

PIVAR MIRO 02.04.2007
Pred vrati so Velikonočni prazniki in začele so se priprave na praznovanje največjega krščanskega praznika poleg Božiča.
SPREVOD SE JE ZAČEL SPREVOD SE JE ZAČEL (Avtor: PIVAR MIRO)
Na stojnicah po vaseh in mestih so začeli prodajati znamenite večbarvne butarice iz oblancev in oljčne vejice. Marsikje po Sloveniji so v teh dneh iz spomladanskega zelenja pripravili različne oblike butar in butaric, snopov in velikonočnih žegnov. Ponekod so jih okrasili z jabolki in pomarančami.

Danes je Cvetna nedelja. Odrasli domžalski skavti smo se v sicer meglenem jutru ob pol osmih dopoldne dobili z mladimi skavti. Domenili smo se,da bomo skupaj držali špalir od kapelice na Goričici pa do cerkve, to je kakih trideset metrov. Farani so prihajali z doma narejenimi butarami, z oljčnimi vejicami, praznični duh je bil v zraku. Tudi Domžalski skavti smo bili z butarami in oljčnimi vejicami del tega prazničnega vzdušja.

Po žegnanju butaric in po Evangeliju, vse se je dogajalo pred kapelico pod cerkvijo, se je sprevod z banderami, butaricami in oljčnimi vejicami podal v cerkev, kjer je bila slovesna maša.Po maši smo se še malo družili z mladimi skavti, nato pa smo se polni notranjega duha razšli in sklenili, da se dobimo naslednjo nedeljo ob pol sedmih zjutraj na veliki procesiji po domžalskih ulicah (če bo primerno vreme) v čast Vstalega Zveličarja.
Fotogalerija
10 slik
SPREVOD SE JE ZAČEL
BUTARE IN BANDERA
SPREVOD
SPREVOD
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.