Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Cuel dal Nibli - kaj je to?

Ester , AAčebelca 30.10.2006
To je pa skavtska vas. Vas z lesenimi hišicami, pravzaprav brunaricam sredi lepega travnika ob vznožju zanimivega hriba. Vas, ki jo imajo italijanski skavti blizu vasice Cesclans ali Čezklanc (zveni zelo slovensko - ali ne ???), v okraju Cavazzo Carnico, tam blizu Tolmezza, v provinci Udine, skoraj pod goro San Simeone. San Simeone je tista gora, v kateri je bil leta 1976 epicenter hudega potresa v Furlaniji in Julijski Krajini. Dobesedni prevod tega furlanskega imena pomeni: hribček, nad katerimi letijo sokoli.

Hišice so bile zgrajene za tiste ljudi, katerih domovi so bili v potresu porušeni. Ko so se vrnili na svoje obnovljene domove, je vas ostala prazna in za majhne denarje so jo odkupili italijanski skavti. Dogradili so še veliko kuhinjo in jedilnico, večnamenski pokrit prostor za razne sestanke in srečanja, postavili oltar in prostor za ogenj in ...in dobili čudovit kraj, kjer se lahko zbirajo.

In tam se bomo zbrali drugo leto tudi mi, odrasli skavti iz regije Alpe – Adria, da bi na skupnem taboru praznovali 100- letnico skavtstva, se spoznali in družili, šli na San Simeone lovit metulje, raziskali okolico, se naučili nekaj besed tudi v jeziku naših bratov in sester iz Italije, Avstrije in Hrvaške, se predstavili drug drugemu s svojo kulinariko, pesmimi in navadami, se imeli lepo in preživeli tri nepozabne dni.

Tabor AA bo od 29. junija do 1.julija 2007 in že zdaj ste vsi par lepo povabljeni! Do takrat pa:
SREČNO POT! BUONA STRADA! GUT PFAD! SRETAN PUT!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.