Zažiga

21 Zažgi

Prenesi v

Čezklanc vabi!

Ester Srdarev 25.01.2007
Čezklanc po naše ali Cesclans po italijansko je majhna vasica v alpski dolini v Italiji, v zahodnem delu Beneške Slovenije, v okraju Cavazzo Carnico blizu Tolmezza. Od Ljubljane je oddaljena 182 km.
Skavtska vas CUEL DAL NIBLI
Priprave za AA tabor Skavtska vas CUEL DAL NIBLI Priprave za AA tabor (Avtor: Willi)
In v neposredni bližini vasice je skavtska vas, imenovana CUEL DAL NIBLI. To je vas z lesenimi brunaricam sredi travnika, skoraj pod hribom San Simeone. To je tisti hrib, kjer je bil leta 1976 epicenter hudega potresa v Furlaniji in Julijski Krajini.

Hišice so bile zgrajene za tiste ljudi, katerih domovi so bili v potresu porušeni. Ko so se vrnili na svoje obnovljene domove, je vas ostala prazna in za majhne denarje so jo odkupili italijanski skavti. Dogradili so še veliko kuhinjo in jedilnico, večnamenski pokrit prostor za razne sestanke in srečanja, postavili oltar in prostor za ogenj in ...in dobili čudovit kraj, kjer se lahko zbirajo.

In tu bo letos konec junija naš tabor! Prvi, zgodovinski Alpe–Adria tabor! Na tem skupnem taboru bomo odrasli skavti Slovenije, Avstrije, Italije in Hrvaške praznovali 100-letnico skavtstva, se spoznali in družili, šli na San Simeone lovit metulje, raziskali okolico, se naučili nekaj besed tudi v jeziku naših bratov in sester, se predstavili drug drugemu s svojo kulinariko, pesmimi in navadami, se imeli lepo in preživeli tri nepozabne dni.

Čezklanc nas vabi! Priprave že tečejo!

Fotogalerija
9 slik
Skavtska vas CUEL DAL NIBLI
Priprave za AA tabor
Skavtska vas CUEL DAL NIBLI
Priprave za AA tabor
Skavtska vas CUEL DAL NIBLI
Priprave za AA tabor
Skavtska vas CUEL DAL NIBLI
Priprave za AA tabor
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.