Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

S seje IO

Sabina Rupnik 26.03.2007
Tokrat se je na seji izvršnega odbora zbralo zavidljivo število poverjenikov. Temu primerno je bila pestra tudi tematika. Razpravljali smo o seminarju New Horizons (Kaj je to? – Poglej v skavtopisove novice!), Evropski skavtski konferenci (ki bo na mednarodnem večeru 7. maja odprta tudi za vse vas), praznovanju 100-letnice (1. avgusta se napoveduje veliko praznovanje v središču Ljubljane), dnevu Zemlje (nekaj nasvetov za okoljske akcije pride s pošto naslednji teden) ...
Nismo pa se izognili niti aktualni temi o oddaji dohodninske napovedi. Letos se bodo/boste državljani namreč prvič lahko odločili, da 0,5 % svoje davčne obveznosti do države namenite kakšni od družbenokoristnih nevladnih organizacij v Sloveniji. In med njimi je tudi naše Združenje. Ideja, da bi vsi podporniki skavtstva svoj delež namenili ZSKSS, če to možnost imamo, nam je kakopak privlačna. Tako ali tako vemo, da denarja ne kopičimo, saj se sproti pretaplja v vse dejavnosti, ki jih v zadnjem času organiziramo že malo morje. Zato zelo kmalu pričakujte v svojih nabiralnikih tudi kak stavek, kakšno prošnjo o tem.
In ko smo že ravno pri denarju: čeprav res pozno, je IO potrdil prispevke usposabljanj in državnih srečanj za letošnje leto. Za državna srečanja bodo tako znašali kot že spomladi – 5 €, za TZV 7,5 €, za taborne šole pa bo letos prispevek 8 €.

Bi-Pi!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.