Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Postani MEPI-SKAVT!

Barbara Tehovnik 13.01.2015
MEPI skavt je lahko MEPI mentor, MEPI inštruktor, MEPI udeleženec, MEPI mojster, MEPI faca, MEPI sodelavec, MEPI ekstremc, MEPI spremljevalec, MEPI opazovalec, MEPI koordinator, MEPI svetovalec …

IZKORISTITE DODATNO PONUDBO PRI SKAVTIH

Nove izkušnje, nadgradnja obstoječega dela pri skavtih, novi pristopi k osebni rasti in napredovanju.
Novo leto 2015 prinaša novo vabilo, da izkoristite program za mlade, ki ga od lanskega leta izvajamo tudi pri Skavtih. Ena od najlepših dodanih vrednosti programa je seveda MEDNARODNO PRIZNANJE, ki ga prejme vsak udeleženec, ki zaključi bronasto, srebrno ali zlato stopnjo. Druga pa je nov svež pristop k osebni rasti za prav vse skavtinje, skavte in njihove prijatelje ter znance  – od članov do nečlanov, od aktivnih do bivših voditeljev, od sošolcev do staršev.
Vsi stari od 14 do 24 let lahko se lahko preko skavtov vključijo v program kot udeleženci. To pomeni, da plačajo pristopnino 25€ ter prejmejo skavtski MEPI dnevnik in Indeks dosežkov, v katerega sproti vpisujejo svoje doseganje vnaprej načrtovanih in zastavljenih ciljev.

 

(Avtor: A. Camloh)


BIVŠI VODITELJI

V program lahko vstopiš tudi drugače – če si polnoleten, si lahko mentor, voditelj, inštruktor. V tem vidimo super priložnost tudi za bivše voditelje. Bivši voditelji so lahko krasni pomočniki v tej MEPI zgodbi. Če dobro poznajo kakšno področje (različni športi, razne veščine, so aktivni v kakšnih drugih prostovoljskih organizacijah), jih lahko povabite kot inštruktorje za osebno rast vaših članov, ki bi si izbrali njihova področja. Lahko pristopijo tudi kot osebni spremljevalci enega ali več popotnikov/popotnic. Lahko pomagajo pri MEPI osebni rasti voditeljev.

 

(Avtor: P. Stražar)


DELOVNI TROP »MEPI V VSAK STEG«

V letu 2014 smo program počasi uvedli med nas tako, da smo o njemu veliko govorili in ga s pomočjo pogumnih članov in voditeljev tudi že nekoliko preizkusili. Lahko bi rekli, da smo program prevedli v naš skavtski jezik in ga poskusili približati čim širši skavtski publiki. Vzpostavili smo model vključitve posameznika, začeli z izobraževanjem mentorjev in inštruktorjev ter pripravili Skavtski MEPI dnevnik. Postali smo MEPI izvajalci (avgustovska podelitev na britanski ambasadi).
V letu 2015 bomo vzpostavili model notranjega (skavtskega) izobraževanja za MEPI mentorje in voditelje MEPI odprav,  izdali elektronski MEPI vodič za voditelje ter pripravili sistem zagotavljanja kakovosti izvajanja »Programa MEPI - Mednarodnega priznanja za mlade«. Če bo šlo vse po načrtih bomo postali MEPI partnerji.


Več na spletni strani:
http://skavti.si/mepi-v-vsak-steg

Fotogalerija
3 slike

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.