Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Na usposabljanju menedžerjev v mladinskih organizacijah

Klara Vidmar 30.11.2011
Mladostno, sproščeno in predvsem poučno - Usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah, ki je od 24.–27. novembra potekalo v Mladinskem centru Celje.
Uvodna tema Uvodna tema (Avtor: Sara Draškovič, MSS)

Mladinski svet Slovenije je letos že sedmič organiziral Usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah, namenjeno tistim, ki se želijo usposobiti za odgovorno prevzemanje vodstvenih funkcij v mladinskih organizacijah.

Z željo po uspešnem in učinkovitem vodenju svojih lokalnih enot, projektov, dogodkov usposabljanj in tropov smo se usposabljanja udeležili tudi skavtinje in skavti. Da smo se skavti v nekoliko novem okolju še vedno počutili domače in sprejete, sta poskrbeli Nina in Irena, tokrat v vlogi MSS trenerk.

Od četrtka do nedelje smo se učili strateškega in projektnega načrtovanja, veščin vodenja mladinske organizacije, komuniciranja z javnostjo, upravljanja s časom, administracije in vrednotenja.

V štrih projektnih skupinah smo razmišljali in pripravljali strateške načrte naših idejnih društev, razvijali inovativne programe in iskali sredstva financiranja. Morda se bo program katerega izmed društev nekega dne resnično začel izvajati, saj njihova poslanstva v večini odgovarjajo na trenutno najbolj perečo problematiko – zaposlovanje mladih.

Pridobivanje novih znanj in veščin vodenja ni bilo vse, kar se je v štirih dneh dogajalo v skupini mladih menedžerjev. Usposabljanje je priložnost za tkanje vezi z drugimi mladinskimi organizacijami. Najbolj močna vez se je spletla s sorodno organizacijo – Zvezo tabornikov Slovenije. Skupaj smo dokazali, da smo eni redkih, ki si znamo popestriti zabavne večere le s kančkom domišljije, igrivosti in kitaro.

Fotogalerija
8 slik
Uvodna tema
Irena o mladinskem delu
Predstavitev ZSKSS v besedi ...
... in sliki
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.