Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Jesenski Svet Združenja v Zagorju

Sara Petrovčič 29.11.2018
V soboto, 10. in nedeljo, 11. novembra, je v Zagorju potekal jesenski svet Združenja. Gostoljubje nam je izkazal tamkajšnji steg Zagorje 1.

Svet Združenja Svet Združenja (Avtor: Arhiv ZSKSS)

Drugi vikend novembra smo se skavtinje in skavti z vseh koncev Slovenije zbrali na jesenskem Svetu Združenja, tokrat v Zagorju. Tam nas je domači steg toplo sprejel in ves čas prav lepo skrbel za nas. Zato smo stegovodje, delegati, regijska vodstva, IO in NO lahko nemoteno razpravljali o aktualnem dogajanju v ZSKSS.

Sobotno popoldne smo namenili vsebinskemu programu, med katerim nas je najbolj navdušila predstavitev idejne zasnove nove skavtske hiše, ki bo v naslednjih letih počasi zrasla v naš skupni skavtski dom.

Na delavnicah smo aktivno sodelovali in razmišljali o izzivih v naših stegih, o najprimernejših komunikacijskih kanalih in spoznali, kako pristopati k težjim pogovorom. 

Večer smo začeli bolj zabavno, s kvizom izpod rok zagorskega klana, zapeljali pa smo ga v malo bolj nostalgičnega. V goste sta namreč prišla Ana Fajdiga-Biancuzzi, načelnica ZSKSS v letih 1992–1999, in Franco Bagnarol iz italijanske skavtske organizacije AGESCI, ki je bil podpornik ob ustanavljanju ZSKSS. Pripovedovala sta nam o začetkih organizacije in nas navdihnila z zgodbami o tem, kako se jim je takrat zdelo vredno sanjati za to našo slovensko zemljo.

Nedeljsko jutro smo začeli s prijetnim sprehodom do župnijske cerkve sv. Petra in Pavla, kjer smo se skupaj z domačini udeležili svete maše.

Po maši je sledilo zasedanje Sveta Združenja, na katerem smo potrdili predlog proračuna za leto 2019 in sprejeli predlog za spremembo statuta. Zasedanje smo zaključili s podelitvijo 87 bronastih, 25 srebrnih in 10 zlatih znakov ZSKSS za 5, 10 in 15 letno aktivno voditeljstvo. Imenovali smo eno mednarodno trenerko in podelili prvi dve srebrni MEPI priznanji.

Zahvalili smo se vsem voditeljem, ki ustvarjajo projekte, namenjene povezovanju stegov, in za povezovalni tabor notranjskih stegov podelili plaketo ZSKSS projektu Kaj se pa zam'diš.
Za konec so načelnica in načelnik ter stegovodja novonastalega stega Preska 1 svečano podpisali ustanovno listino stega.

Hvala vsem, ki ste ta vikend preživeli z nami in tako pripomogli k sooblikovanju ZSKSS. Se vidimo pomladi! :)

 

(Avtor: Arhiv ZSKSS)
Fotogalerija
18 slik
Svet Združenja
+15

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.