Zažiga

29 Zažgi

Prenesi v

Dohodnino za skavtsko družino!

Izvršni odbor 30.03.2007
Dragi skavti, voditelji in vsi, ki nas podpirate! Ste že slišali? Država nam bo v prihodnje - pa naj bo še tako neverjetno - omogočala, da malenkost svojega denarja, ki ji ga podarimo, prejmemo tudi mi! In če stopimo skupaj, je tega denarja lahko kar nekaj.
(Avtor: Miki Muster, Sandi Hribar)
Na vas se torej obračamo s prav posebno prošnjo. Še zlasti je namenjena vsem tistim, ki ste zaposleni.
Hvaležni bomo, če si boste vzeli čas za branje, zelo pa bomo veseli tudi, če prošnjo posredujete sorodnikom, prijateljem, znancem, spodbudite člane v svojih stegih, se pogovorite s starši :-) ... Verjamemo, da bomo skupaj še naprej vestno spreminjali svet na bolje! Hvala in Bi-Pi!

Sprememba zakona o dohodnini lahko našemu Združenju pomaga pri izvajanju načrtovanih dejavnosti! Letos lahko na osnovi zakona o dohodnini (ZDoh-2) vsi davčni zavezanci 0,5 % dohodnine za leto 2007 namenijo nekaterimi ustanovam, med katerimi je tudi ZSKSS. Na seznam upravičencev nas je država uvrstila, ker smo s svojim dosedanjim delom (tudi vašim) za dobro slovenskih otrok in mladine očitno prispevali in še vedno prispevamo pomeben delež.

Čeprav je dragoceno delo skavtskih voditeljev in drugih članov ZSKSS popolnoma prostovoljno, vsi vemo, da za opravljanje svojega poslanstva potrebujemo materialno in finančno osnovo. Skoraj polovico stroškov za izvajanje programa pokrivamo s članarino, vse drugo pa moramo pridobiti preko državnih in občinskih razpisov ter sponzorjev in donatorjev.

Z novim zakonom o dohodnini nam država ponuja možnost, da nam davčni zavezanci, v kolikor nas spoznajo za vredne zaupanja, namenijo del dohodnine, ki bi jo sicer pobrala država za svoje delovanje. Davčni zavezanci zaradi tega ne bodo plačali več dohodnine, ampak se bo država po davkoplačevalčevi izrecni želji, ki jo bo zapisal na svojem dohodninskem obrazcu, odpovedala 0,5 % dohodnine (pri povprečni slovenski plači kakih 10 €) in jo namenila konkretni ustanovi oz. organizaciji – če se odločite za nas, torej skavtom (ZSKSS).

Prihodke od dohodnine bomo namenili še zlasti za:

1. Obnovitev in vzpostavitev skavtskega doma v Kočevskem rogu. Hišo smo dobili v brezplačen dolgoročen najem, uporabljati pa jo nameravamo za izobraževanja voditeljev, tabore in kot okoljski vzgojni center. Lani smo prekrili streho, zdaj pa želimo opremiti in urediti kuhinjo, napeljati vodo (hidrofor), zagotoviti električno energijo (agregat) in urediti okolico.
2. Izdajanje strokovne literature za mladinske voditelje in izdajanje našega glasila Skavtič.
3. Usposabljanje voditeljev. Vsako leto izvedemo nad deset enotedenskih uposabljanj.
4. Subvencije pri nakupu opreme stegov.
5. Izvajanje drugih programov in projektov ZSKSS na državni in lokalni ravni.

KAKO?
Na zadnji, 6. strani obrazca za napoved dohodnine za leto 2006 v eno od treh spodnjih okenc vpišite davčno številko ZSKSS: 26611066, zraven pa odstotek dohodnine (0,1–0,5 %), ki nam jo namenjate. Pri povprečni slovenski plači to znese približno 10 €.
Na obrazcu to izgleda takole:

Želim, da se 0.5 % dohodnine, ki mi bo odmerjena za leto 2007 in za nadaljnja davčna leta, nameni naslednjim upravičencem:

Davčna številka upravičenca / Odstotek (%)
26611066 0,5 %

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.