Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Umetnost pospravljanja - 2.del

Nina Maležič, uredništvo SkavtNET 14.03.2018
Kako pospraviti nogavice, da ne boš več iskal/a parov v nedogled? Kako zložiti majice, spodnje hlače, hlače... da bodo zasedle kar se da malo prostora in ne bodo zmečkane?

V 1. delu članka je bila predstavljena konmarie metoda pospravljanja, v 2. delu članka pa vas bom seznanila s konkretnimi idejami, kako pospraviti posamezne predmete, da bodo le-ti ostali pospravljeni tudi čez 5, 10, 20... dni. 

Seveda najprej narediš selekcijo stvari, ki jih boš obdržal/a in stvari, ki jih boš vrgel/la stran. Kako se lotiš tega, 1. dela (ki je, mimogrede, zelo pomemben!), si preberi v članku Umetnost pospravljanja - 1. del. Ko je ta del pospravljanja opravljen, se lahko lotiš organizacije.

Oblek nikoli ne zmanjka! 

Najbolj priročno je, če imaš omaro z veliko predali ali pa če imaš na policah zaboje, v katere boš zlagal/a oblačila. Jaz sem zbrala nekaj čistih škatel za čevlje, da nisem zapravljala denarja za nakup novih škatel ali celo za nakup nove omare. 

Postopek zlaganja različnih oblačil je odlično predstavljen v tem videu. Tudi če ti angleščina dela težave, je slikovni prikaz tako dober, da boš dojel/a zlaganje samo z gledanjem posnetka. 

Kot boš lahko videl/a, je "trik" v tem, da oblačila smiselno prepogibaš toliko časa, da dobiš samostoječi zvitek oblačila. Torej, zloženo oblačilo bi naj po takšnem zlaganju lepo samostojno stalo. 

Kaj pa delovna miza? 

Tako kot pri pospravljanju oblačil tudi pri pospravljanju delovne mize prispevajo k večji pospravljenosti škatle. Knjige zložiš pokončno (tako, kot so zložene v knjižnicah :-)), v večjo škatlo pa lahko daš več manjših škatel, v katerih imaš barvice, kulije, svinčnike, sponke za papir... Funkcija večje škatle je v tem primeru ta, da manjše "drži" na mestu :-). 

(Avtor: Internet)
(Avtor: Internet)

Enako lahko narediš tudi z ostalimi "drobnarijami" - lasne sponke, uhani, prva pomoč... 

(Avtor: Internet)

Torbe, nahrbtniki, torbice 

In še nasvet, kako pospraviti torbe, nahrbtnike in torbice, da v omari zasedejo čim manj prostora. Seveda, pospravi jih eno v drugo. Pa ne tako, da jih "natlačiš", ampak vstavi manjšo torbico v večjo, da se oblika še vedno ohrani. Še klik do videa

Fotogalerija
5 slik
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.