Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Dan dolg 25 ur?

6
Aleš Čerin 01.05.2009
Bog je rekel: »Bodi svetloba!« In nastala je svetloba. Bog je videl, da je svetloba dobra. In Bog je ločil svetlobo od teme. In Bog je svetlobo imenoval dan, temo pa je imenoval noč. In bil je večer in bilo je jutro, prvi dan. 1Mz1, 3-5 Dolg samo 24 ur! Kako ga podaljašati?
Budilka Budilka (Avtor: Aleš Čerin)
Velikokrat si želimo, da bi dan imel nekaj ur več. Morda vsaj 25, pa še bi nam jih zmanjkalo za vse naše dejavnosti. Ali je mogoče iz našega dneva izvleči več ali ga je mogoče nekako “podaljšati”?

Nekaj se vsekakor da narediti na račun spanja. Da se prav razumemo, ne na račun zdravja, pač pa le tistega dela spanja, ki je “brezvezno”, ki je pravzaprav čisto lenarjenje. Prav gotovo ga poznate; spanje, ko čutimo, da smo naspani in da nas pravzaprav samo “modroc” kot nekakšen magnet vleče, da ne vstanemo.

Kdor se uspe toliko disciplinirati, da vstane samo eno uro prej kot bi običajno, si “podaljša dan” na 25 ur. Kar znese v letu 365 ur (=15 dni = pol meseca) in v 50 letih 750 dni (=25 mesecev = malo več kot dve leti). Vredno kajne?

Vredno, če v tem času narediš kaj pametnega: se učiš, prebereš kaj lepega (morda iz Svetega pisma), pomagaš ženi, otroku, prijetelju, ... skratka narediš dobro delo za tisti dan :)

Komentarji (6)

Za komentiranje se prosim prijavi.