Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Adventni koledar 2019

ICCS-EM, ICCG-E, prevod Luka Tul DA (Postojna 1) 15.12.2019
Tudi letos smo pripravili poseben adventni koledar. Za vsak adventni teden je izbrana vrstica evangelija in dejavnosti. Ko razmišljamo o adventu v luči skavtske obljube, smo na dobri poti, da se pripravimo in dejavno pričakujemo Edinorojenega, ki se je rodil v temi in mrazu noči, da bi bil dar za vse nas. On je temelj naše katoliške vere. Blagoslovljen adventni čas!

Tretji adventni teden

3. ... da bi vedno pomagal ljudem

Evangelij: Mt 11,2-11

„... slepi spregledujejo, hromi hodijo, gobavi so očiščeni, gluhi slišijo, mrtvi so obujeni, ubogim se oznanja evangelij.“

Jezus govori Janezu Krstniku o znamenjih Kraljestva, ki se po njem dogajajo, in pove o Janezu, da je več kot prerok. Jezus poudarja, da je ozdraviti dušo pomembnejše od ozdravitve telesa. Naša pomoč, ki naj jo vedno nudimo, ni nujno telesna, lahko je tudi duhovna. V adventnem času naj bi se mi – katoliški skavtinje in skavti – trudili živeti našo vero in jo deliti.

 

Advent 2019 Advent 2019 (Avtor: Arhiv ICCS-EM, ICCG-E)

Dejavnost:
V adventnem času lahko povabimo nekoga, ki seje znašel v težavah in se oddaljl od vere, k ponovnemu prejemanju zakramentov.

Mnoge župnije v adventnem času prirejajo večere sprave ali spokorna bogoslužja. Povabi prijatelja ali družinskega člana, ki se je od vere oddaljil. Pri tem si Božje orodje, izbrano da prinese brata/sestro nazak v Cerkev. Obstaja lepše adventno darilo, kot je vrnitev v občestvo Cerkve preko zakramentov?
Na tak način lahko duhovno pomagamo ljudem v adventnem času.

Fotogalerija
2 sliki
Advent 2019
Adventni venček

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.