Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Skavti podpiramo Robijev projekt

Katarina Čeri 05.04.2009
Pošlji SMS z besedo CLOVEK na 1919 in prispevaj 1€ za izgradnjo centra Ecce homo. Sodelujejo lahko uporabniki Simobila in Mobitela. Akcija traja od 1. aprila do 30. junija.
(Avtor: robi)
Projekt centra Ecce homo (Glejte, človek) je zasnovan kot hiša v kateri bi delovalo vseh osem programov zaporniške pastoralne dejavnosti (zaporniški vikariat).

Programi zaporniške pastoralne dejavnosti:
1. program za zaprte osebe
2. program za žrtve kaznivih dejanj - v okviru tega deluje tudi zaupni telefon JOB
3. program za delavce v zaporih
4. program za družine - gre za družine prvih treh programov, ki neposredno občutijo posledice, ki jih prinaša posamezna skupina
5. program za prostovoljce, ki spremljajo zaprte osebe
6. program za Slovence, ki so zaprti po drugih zaporih po svetu
7. program po prestani kazni: v Sloveniji je velik problem, ker se mnoge osebe po prestani kazni enostavno ne znajdejo in se oprimejo vzorcev, ki jih poznajo - tako, da lahko hitro zapadejo nazaj v kriminalna dejanja. Z izvedbo programa v centru Ecce homo (Glejte, človek), bi bila ponujena možnost lažjega vstopa v družbo, pod strokovnim vodstvom.
8. mediacija žrtve in storilci

Za projekt je potrebna večja hiša, predvsem zaradi možnosti razporednitve vseh programov, možnosti srečevanja po posameznih skupinah, večjo predavalnico za izobraževanje in seminarje, ki so povezani s preoblematiko določenega programa.

Robiju skavtinje in skavti želimo veliko uspeha pri porjektu.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.