Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

SVET SI. Gibanje za ljubeč in skrben odnos do narave je dobilo naklonjenost z najvišjega mesta Cerkve

Tone Lesnik 11.01.2006
V ponedeljek 9. januarja je nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran sprejel organizacijski odbor gibanja SVET SI. in prisluhnil predstavitvi namena in ciljev gibanja. Prvi forum za skrben in ljubeč odnos do narave bo 18. februarja 2006 ob 10.00 v Ljubljani in bo obsegal 3 predavanja ter skupinsko delo udeležencev. Predavatelji bodo ugledni strokovnjaki s teološkega in naravovastvenega področja: -dr. Snežna Večko, -prof. dr. Boštjan Anko in -dr. Peter Skoberne. Skupinsko delo po metodi Odprti prostor bosta vodila moderatorja Aleš Čerin in Danilo Kozoderc.
Predstavniki SVET SI pri gospodu nadškofu Predstavniki SVET SI pri gospodu nadškofu (Avtor: Aleš Čerin)
V ponedeljek 9. januarja je nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran sprejel organizacijski odbor gibanja SVET SI. in prisluhnil predstavitvi namena in ciljev gibanja.

Slogan SVET SI. pomeni povezanost z naravo vsega sveta in prizadevanje za doseganje svetosti v odnosu do nje. Prvi dogodek, ki ga pripravljamo bo forum za katoličane, ki jih zanimajo duhovne in svetopisemske osnove odnosa do narave ter lasten odnos do nje v luči katoliške vere.

Gospod nadškof je bil vesel nove pobude in izrazil prepričanje, da spada v okvir nove evangelizacije ter pomeni spreminjanje odnosa do božjega stvarstva s srcem. Priporočil je naslonitev na koncilske dokumente in okrožnice ter širjenje ideje gibanja s pomočjo vseh cerkvenih struktur in vnašanje vsebine gibanja v veroučne vsebine. Zaogotovil je svojo naklonjenost in blagoslov gibanju ter menil, da je primerno, da so pobudniki katoliški skavti, ki imajo ugled in so na dobrem glasu.

Organizacijski odbor gibanja SVET SI. sestavljajo predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov Slovenije (ZSKSS), Zveze odraslih katoliških skavtinj in skavtov Slovenije (ZBOKSS) in Sveta katoliških laikov Slovenije (SKLS). Vodi ga s. Marjeta Pija Cevc, uršulinka.

Prvi forum za skrben in ljubeč odnos do narave bo 18. februarja 2006 ob 10.00 v Ljubljani in bo obsegal 3 predavanja ter skupinsko delo udeležencev.

Predavatelji bodo ugledni strokovnjaki s teološkega in naravovastvenega področja:
-dr. Snežna Večko,
-prof. dr. Boštjan Anko in
-dr. Peter Skoberne.

Skupinsko delo po metodi Odprti prostor bosta vodila moderatorja Aleš Čerin in Danilo Kozoderc.
Fotogalerija
5 slik
Predstavniki SVET SI pri gospodu nadškofu
Sestra in skavtinja Marjeta Pija Cevc, vodja iniciativnega odbora SVET SI.
Koliko časa še bo svet zdržal?
Stolnica v Ljubljani
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.