Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Puščamo skavtsko sled - 3. del: dobrodelnost in vzgoja [video]

Ana Grahor, trop za praznovanje 25-letnice 14.04.2015
"Pozdravljeni skavti! In želimo vam, da bi se uresničile želje vaše načelnice Ane, da bi znali in si upali sanjati. Da bi znali sprejemati močne odločitve in da bi vedro in odločno hodili po poti darovanja in ljubezni."
skavti 25 let (Avtor: arhiv ZSKSS)

Dobrodelnost in vzgoja - dva osnovi delovanja našega gibanja, ki se prepletata v naših aktivnostih, dogodkih, življenju. O teh dveh temeljih govorita prispevka, ki smo jih izbrskali iz zaprašenih izzivov.

Prvi predstavlja projekt Bum prijateljstva, v drugem prispevku pa so obiskali steg Postojna 1 in predstavili skavtsko organizacijo.

Še nekaj besed o Bumu prijateljstva:

Bum prijateljstva je humanitarni projekt našega Združenja je bil v prvih letih namenjen rehabilitaciji mladih invalidov, sirot in žrtev min iz BiH. Pozneje smo na tabor povabili tudi otroke z manj priložnostmi iz Slovenije. Tabor je potekal v obliki "skavtskih" počitnic v slovenskem primorju, obsegal pa je tudi obiske nekaterih zanimivih slovenskih krajev. Mladim fantom in dekletom smo pokazali, kako lahko koristno preživijo prosti čas ter kako živeti v stiku z naravo in s sočlovekom. Eden od stalnih ciljev projekta je bil, da so skatinje in skavti na taboru naučili otroke plavati. Izjemnega pomena je bilo spoznavanje in sprejemanje drugačnosti ter sprejetosti. Združenje se je morda ravno prav s tem projektom (poleg vseh služenj, dobrih del, pomoči v naravnih nesrečah...) močno odpiralo navzven. Tabor smo prvič organizirali leta 2000, nato je potekal vsako leto do leta 2007.

Novička iz zadnjega Buma prijateljstva.

 

 

Fotogalerija
5 slik
skavti 25 let
skavti 25 let
skavti 25 let
skavti 25 let
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.